Select Page

Brief aan de burgemeester van Antwerpen

Brief aan de burgemeester van Antwerpen

Vandaag kreeg Gazet van Deurne een kopie van een brief, gericht aan de burgemeester van Antwerpen, die de angst en onzekerheid vertolkt van de mensen die in de buurten leven waarin de drugsbenden hun oorlog uitvechten. Een noodkreet die we hier integraal publiceren voor wie het aanbelangt.

Meneer De Wever,

Ik richt deze brief aan u omdat u net zoals ik een mede-Deurnenaar bent, ook ouder van kinderen en fier is op onze gemeente.

‘Heb je het nog niet gelezen?’ whatsappte mijn beste vriendin mij. Ik zag de krantenkop: Deurne. Goed, kan ik me weer voor de zoveelste keer verdedigen waarom ik hier woon en überhaupt nog wil wonen. Wie weet kan ik er wel een punchline voor vinden. Mensen lacherig zeggen dat ik woon in de warzone. Dan las ik verder: Gryspeerstraat.

En nu, meneer de Wever, heb ik angst. Omdat het net de plaats is waar ik talloze keren achteloos passeer. Om mijn zoontje in de school daar af te zetten, mijn andere zoontje naar de opvang te brengen, om de tram naar de stad te nemen. Gewoon, alsof er geen vuiltje aan de lucht is, er geen dingen afspelen die mij en mijn kinderen in gevaar kunnen brengen.

Tot ik las, dat het gericht was aan het huis van de apotheker. Ik las enkele jaren geleden van deze mensen een brief aan hun deur dat ze het niet meer aankonden, dat het hen teveel geworden was en met pijn in het hart de deuren sloten.

Wel, nu begint het mij ook te veel te worden want wat als de drugsbendes plots een ander tijdstip of tactiek kiezen? Bijvoorbeeld volgende week rond een uur of negen. Wanneer honderden ouders hun kinderen naar school brengen? Anderen niets vermoedend de tram nemen in de ochtendspits? Wat dan?

Wat moet ik dan tegen de mensen zeggen als ik mij moet verantwoorden waarom ik nog kies om in Deurne te wonen? En of ik mij nog veilig voel? Moet ik hen gelijk geven? Toegeven aan mijn angst? Of gaat u en iedereen die er iets aan kan veranderen er nu iets aan doen?

Met vriendelijke groet,

Een bezorgde Deurnenaarster

Saroja Mathyssen

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 13km/h WSW
Humidity: 61%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 6

(advertenties)