Select Page

Uit de nieuwskeuken van Seven: Corona

Uit de nieuwskeuken van Seven: Corona

Beste lezers,

Laat ons wel wezen, in deze toch enigszins bizarre tijden kan er over één ding volgens mij géén discussie (meer) ontstaan : lockdown is niet het woord van het jaar MAAR het woord van de eeuw. Anderzijds had niemand bij het begin van 2020 durven denken aan een gebeurtenis die de hele wereld zou raken en een enorme verschuiving in het bewustzijn van de mens zou veroorzaken. Nu we in een periode zitten van de uitbraak van het coronavirus, is angst een belangrijk onderdeel geworden. Scholen gaan dicht, mensen blijven thuis en de straten -op sommige plaatsen toch- zijn leeg. Het lijkt of iedereen zich ineens realiseert dat we te maken hebben met een grote gebeurtenis in de wereldgeschiedenis. Het dagelijkse leven wordt verstoord, mensen worden gedwongen om stil te staan, de trein die al tijden maar door raasde werd tot stoppen gebracht. Er gebeurt iets bijzonders en het is aan jou om te bepalen hoe je hiermee omgaat.

Maar eigenlijk zijn er op dit moment 2 virussen. Het coronavirus en het angstvirus. Het coronavirus gedraagt zich als een griepvirus en met de juiste voorzorgsmaatregelen kan je er voor zorgen dat je het niet krijgt of wanneer je het wel krijgt, kan je daar goed van herstellen. Het angstvirus is een ander verhaal. Wanneer je teveel in de angst duikt zou dat invloed op je immuunsysteem hebben. En wanneer je immuunsysteem zwakker is loop je het risico om op een andere wijze ziek te worden. M.a.w. deze hele periode gaat dus ook over hoe je met angst omgaat. Of eigenlijk nog beter gezegd : hoe je met controleverlies omgaat. Want angst wil eigenlijk alleen maar zeggen dat je het gevoel hebt de controle te verliezen. Eigenlijk (dat is zo) kan je niets controleren in je leven. Wat je wel kan : sturen, richting geven maar echte controle over het leven heb je niet. Je kan wel samenwerken met het leven. Maar daarvoor moet je jezelf zo neerzetten dat je het licht in jezelf aan hebt staan en jezelf erkennen als een belangrijk onderdeel van het leven en je tegelijkertijd flexibel opstellen. Volgens mij is de beste plek op dit moment om naar toe te gaan een plek in jezelf, een plek waar je voelt dat er vrede is, waar je heel bent, een plek waar je niet mee gaat in de trilling van angst. Dat versterkt je immuunsysteem, dat verhoogt je trilling, daar bevindt zich je liefde die je deelt. Wees je ervan bewust dat je in het moment van nu, kan bepalen wat je doet. Kies voor kalmte, in rust en vertrouwen, wat er ook op je pad komt. Blijf op die stille, liefdevolle plek in jezelf en beweeg mee, luister en voel wat het beste is. Wat er ook komt (of niet) we zullen dit avontuur samen moeten uitzitten. We hebben daarin geen keuze. Waar we wel een keuze in hebben is hoe wij ermee omgaan, door welke energie we ons laten leiden, welke energieën we toelaten in onze gedachten, gevoelens en handelen. Ik zie dat als een enorme uitdaging. Maar wat er ook gebeurt, ik zal mijn best doen om innerlijk mijn vrede te bewaren, het vertrouwen in mezelf te laten groeien en mijn licht volop te laten stralen. En zo is het.

Bij mijn eerste koffie op deze zaterdagochtend  waarop men maniakaal de handen wast wil ik een grote pluim geven aan alle eerstelijnszorgverleners! Zij zetten zich in deze woelige tijden elke dag opnieuw in voor onze gezondheid, soms met gevaar voor hun eigen gezondheid. Dat verdient niets dan respect. 

Zou het kunnen dat de natuur in overleg is of de mens mag blijven?

Graag tot meer lees volgende week.

Groeten,

Seven.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 11km/h NW
Humidity: 87%
Pressure: 1016.59mbar
UV index: 0

(advertenties)