Select Page

De familie Cogels in het Rivierenhof

De familie Cogels in het Rivierenhof

De familie Cogels speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Deurne. Ontdek tijdens een gegidste wandeling hoe de rijke bankiersfamilie Cogels in de 18e en 19e eeuw het Rivierenhof omtoverden tot een weelderig landgoed.

Tijdens deze wandeling nemen we ook een kijkje bij de twee mooie parkvilla’s die de barones voor haar dochters langs de Turnhoutsebaan liet bouwen. We keren terug naar de feestelijke tijd rond 1923, toen het park door de provincie werd gekocht en opengesteld voor het publiek.

Geïnteresseerd om mee te gaan? De gids verwacht je op zondag 23 februari om 10u of om 14u aan de oostvleugel van het kasteel Rivierenhof, Parkweg in Deurne. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Deelnemen aan deze leerrijke wandeling is gratis, maar vooraf reserveren is verplicht. Inschrijven kan vanaf aanstaande maandag 3 februari via www.provincieantwerpen.be > familie Cogels in Rivierenhof.

Info: domeinwachters van het Rivierenhof:  03 360 52 18.

Foto: parkvilla waar domeinwachters de bezoekers van het Rivierenhof vandaag verwelkomen (1910)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 4°C
Wind: 18km/h NNW
Humidity: 78%
Pressure: 1024.04mbar
UV index: 0

(advertenties)