Select Page

Zotte Zondag, de dag van de Alleskunner

Zotte Zondag, de dag van de Alleskunner

Zondag 24 april is het ‘Zotte Zondag’ in Deurne. Je kan dan gratis deelnemen aan verschillende gekke en spectaculaire activiteiten en attracties. Je kan ook individueel of als ploeg meedoen aan het eerste Deurnese Kampioenschap ‘De Alleskunner’.

De parking aan het districtshuis van Deurne wordt op zondag 24 april van 13 tot 17 uur omgetoverd tot een heus avonturenpark met verschillende zotte, adembenemende en uitdagende attracties. Jong en oud kan vrijblijvend en gratis deelnemen aan alle activiteiten.

Op het programma staan o.a. een deathride vanaf het districtshuis, een stokkenvangspel om je reflexen te testen, een wilde rodeostier waarop je zolang mogelijk moet blijven zitten, spacebikes die overkop fietsen, vliegen met drones, 21 meter in de lucht gekatapulteerd worden, een 8 meter hoge spidertoren, een supertrampoline, gekke fietsen, een gyropscoop die je in alle richtingen ronddraait, een XL-voetbaltafel,… en nog veel meer. Afsluitend is er om 17 uur een sensationele (theater)voorstelling.

Deurnese kampioenschap ‘De Alleskunner’

Verschillende activiteiten zijn ook gebundeld in de eerste editie van het Deurnese Kampioenschap ‘De Alleskunner’. Verspreid over tien disciplines gaat het district dan op zoek naar ‘De Alleskunner’ uit Deurne. De tien disciplines zijn: gokartracen, surplacen met een fiets, traplopen in de toren van het districtshuis, zover mogelijk een deur(ne)mat gooien, sportstapelen, katapultschieten, om ter snelst fietsen op rollen, relfexen testen met het stokkenvangspel en het IP-spel en om ter langst op een rodeostier zitten.

Eerste record ‘deur(ne)mat gooien’

Tijdens de persvoorstelling van Zotte Zondag waagde het districtscollege zich aan de discipline deur(ne)mat gooien. Districtsschepen Elke Brydenbach (N-VA) gooide 5,2 meter ver, districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) 9,2 meter. Districtsschepen Freddy Lorent (O-VLD) vestigde het eerst record, namelijk 9,72 meter.

Praktisch

Voor het kampioenschap ‘De Alleskunner’ is inschrijven verplicht via www.deurne.be/zottezondag (de dag zelf kan je ook nog inschrijven). Deelnemen kan individueel of in team. De winnaars van het Deurnese Kampioenschap ‘De Alleskunner’ krijgen een uniek cadeau en eeuwige roem.

Het volledige programma staat op www.deurne.be/zottezondag

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)