Select Page

Uit de nieuwskeuken van Seven: zomeroutfit

Uit de nieuwskeuken van Seven: zomeroutfit

Beste lezers,

De zomer, ik zit er al helemaal in. Lekker het zonnetje, waar ik wel niet ga inzitten, je-weet-wel, vroegtijdige veroudering enzo. Maar ik word er zo goed gezind van! Ook mijn muze is verkikkerd op zon en de zee. Deze ochtend -bij de koffie- stelde ze onomwonden : “ ‘k zit met een dilemmaatje! Luister, …”

Zomer is voor haar het moment van lekker nonchalant beach-hair, van elke minuut van de dag met een zonnebril op haar snoet lopen, van comfortabele, lekker luchtige kledij, en meteen zijn  die  hittegolftemperaturen- dagen ook nog eens een schoon excuus geweest om make-uploos en ja, bij thuisblijfdagen ook wel bh-loos door het leven te gaan. HEERLIJK. Nu ik het zo herlees besef ik  dat bovenstaande beschrijving heel veel weg heeft van een zwerver. Bon. Bohemien chic alors.

En om de zwerverlook helemaal af te maken, wil ze nu ook… ja, kan je het al raden? Birkenstocks.  Zij wil Birkenstocks. Van die zwarte, twee brede bandjes, modelletje Arizona. Ze zag het op Pinterest – als het op Pinterest staat, is het hip – , de modemeisjes lopen er nog steeds mee rond en dus denkt zij dat het nog wel fashionable verantwoord is. Zo’n destroyed jeanske erbij, een luchtig bloesje en klaar is kees. Als ik haar opmerk dat officieel, volgens het politie-reglement gezien, zij met deze uiterst comfortabele en bovendien ook nog eens podologisch toegejuicht schoeisel niet met de auto mag rijden, fronst ze haar ogen.  Net zoals stiletto’s blijkbaar ook zo’n gevaar op de weg zijn. Je zou maar eens de controle over je stuur kunnen verliezen. Wie vindt die regels überhaupt uit. Bon,…

Gelukkig heeft Birkenstock daar ook een antwoord voor: het modelletje Milano. Met achteraan ook nog eens een bandje. Ze nipt aan haar koffie en mij lijkt het of ze instant flashes van haarzelf krijgt in een witte kaftan, van dat nonchalante beach hair en een as we speak very stylish zonnebrilletje met ronde glazen én dan die wel ja, sandalen. Echt sandalen. Zoals haar moeder destijds. Of zoals op Woodstock. Of zoals, inderdaad, de zwerver. Of erger nog. JEZUS. Nee, dit gaat mij een Birkenstock-bandje te ver. Jezus vs. de arm der wet. Ik weet het toch nog niet met die Birkenstocks…. Ik probeer : “ Misschien toch maar gewoon een leuk espadrilletje?”  Ondertussen werk ik verder aan deze column. Nog even en het is echt vakantie. Ieder jaar -aan zee- valt het me overigens op dat er  no such thing bestaat als glamorous zwemmen. Sterker nog, het is een ware contradictio in terminis. Bij mijn mensjes-kijken zie ik vrouwen  op het strand verpozen terwijl ze er uit zien alsof ze urenlang door een schoonheidsspecialiste zijn bewerkt. Nieuwe bikini en übercoole glitterkaftan, gecombineerd met kekke zonnehoed en bijpassende peeptoe-sleehakken die hun fuchsiaroze teennagels showen. Tot zover alles onder controle. Qua make-up hebben ze veiligheidshalve gekozen voor de waterproof variant, beducht als ze zijn  voor het pandabeer-effect of smokey eyes in de Frankenstein versie. Maar dan begint de ellende.

Scène 1: aangezien ze wel ietsie-pietsie bruiner willen worden maar niet willen verbranden, is het smeren geblazen. En zo’n factor 30 of 50 op hun gezicht is niet echt een toonbeeld van matte elegantie. Gevisualiseerd eerder een wit uitgeslagen sardien-in-blik-look.

Scène 2: als het te heet wordt in de zon lonkt het water. Omdat ze met typische vrouwenlogica  hun haren van te voren eerst gewassen én lekker steil gemaakt hebben, willen ze niet dat ze nat worden. Natuurlijk gebeurt dat toch. Het (mannelijke) advies om een badmuts op te zetten  leggen ze naast zich neer.  Gevolg is wel dat ze eerder lijken op een verzopen kat dan op een glamour stoeipoes annex zeemeermin zoals Ursula Andress in betere (James Bond) tijden.

Scène 3: aangekomen op hun handdoekje leert een snelle blik in de handspiegel (met vergroting)  dat er overal zwarte vegen boven en onder hun ogen zitten. Waterproof? Yeah right!  Omdat de anti-walllen camouflagestift ook al niet tegen water kan, zien ze er bovendien uit alsof ze weken niet hebben geslapen. En als klap op de vuurpijl is hun 24 hour stay on lipstick na een half uurtje al nergens meer te bekennen.

Als je dit al erg vindt, is zwemmen in een zwembad nog een graadje erger. Ze zijn dan compleet incognito aangezien de altijd charmante zwembril, neusclip en oordoppen hun volledig onherkenbaar maken. Mijn muze heeft een tactiek om niet betrapt te worden op deze  schoonheids-missers. Ze gaat gewoon met bril, clip, dop en al onder de douche en de auto in. En dan maar hopen dat we niet door de politie word gecontroleerd.

“Espadrilletjes!” Mijn muze is er klaar voor. Ik zeg jullie graag tot méér lees volgende week.

Groeten,

Seven.

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain Shower
06:3720:45 CEST
Feels like: 4°C
Wind: 23km/h WSW
Humidity: 90%
Pressure: 1011.85mbar
UV index: 0

(advertenties)