Select Page

Deurne is het kloppend modehart

Deurne is het kloppend modehart

Vergeet Milaan, Londen, Parijs en de andere grote modesteden… Het kloppend hart van de modewereld ligt volgende week in Deurne.

Vorig jaar stak corona nog stokken in de wielen, maar dit jaar kunnen de leerlingen van de afdelingen Creatie & Mode / Moderealisatie & Textielverzorging van het Scheppersinstituut hun creaties weer tonen op de catwalk. Directeur Ann Paeschuyzen geeft meer uitleg: “De leerlingen en leerkrachten zijn al een hele tijd druk bezig met de voorbereidingen om er weer een ongelooflijk event van te maken. De inspiratie, waarop de werkstukken gebaseerd zijn,  haalden de leerlingen dit schooljaar uit verschillende sterke personages uit film, literatuur, theater en muziek alsook op sterke persoonlijkheden uit de cartoon- en de modewereld.”

De directeur gaat trots verder: “Tijdens de show krijg je verschillende inspiratiebeelden te zien op een installatie van verschillende geometrische vormen. De leerlingen dragen alle ontwerpen zelf en verzorgen ook de styling. Hierdoor krijg je een uiteenlopende mix van creatieve ideeën, unieke en eigenzinnige ontwerpen en ‘echte’ modellen te zien.”

Ook het grote publiek is welkom op het mode-event ‘Persona’. De modeshow gaat door op donderdag 12 mei om 20.00 uur en op vrijdag 13 mei om 14.00 uur en om 20.00 uur. Locatie: Het Oude Badhuis, Stuivenbergplein 38, 2060 Antwerpen. Inkom bedraagt 5 euro. Kaarten kunnen worden besteld op https://scheppers.be/2022/05/modeshow/ of via 03 360 31 47.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Fair
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 3km/h WNW
Humidity: 67%
Pressure: 1015.58mbar
UV index: 0

(advertenties)