Select Page

Antwerpse fitnesscentra danken Cathy Berx!

Antwerpse fitnesscentra danken Cathy Berx!

We kregen een persbericht in onze bus, ondertekend door een aantal verantwoordelijken van fitnesscentra, waaronder Francis Loyens van FitalityClubs Deurne. Wij willen vanuit Gazet van Deurne de criteria om de coronacrisis te bestrijden die door de overheid worden genomen, niet bekritiseren. Omdat de beste stuurlui altijd weer aan de wal staan. En bovendien heeft deze crisis geen voorgaande. Maar de fitnesscentra werden ons inzien ten onrechte gesloten. Want zij zijn deel van de oplossing in plaats van het probleem. Vandaar nemen wij het bericht helemaal over.

Antwerpse fitnesscentra danken Cathy Berx!

Kwalitatieve fitnesscentra dragen al jaren meer dan een steentje bij aan de gezondheid van hun leden. Dat bewegen en sporten een belangrijke pijler is in preventieve gezondheid staat als een paal boven water en werd wetenschappelijk al dikwijls bewezen. De WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) heeft dit al meermaals bevestigd.

Naast het fysieke aspect is het mentale en sociale voordeel van samen bewegen ook niet te onderschatten.

Groot was dan ook de verbazing vorige week, zowel bij de Antwerpse fitnessuitbaters als bij hun leden, toen de Provinciegouverneur aankondigde dat de fitnesscentra hun deuren dienden te sluiten in ’t kader van haar Corona-maatregelen.

Gelukkig heeft ‘Celeval’ (evaluatie cel) bevolkt door diverse experten) de Gouverneur kunnen overtuigen dat dit niet de juiste beslissing was en fitness wel degelijk op een veilige en gezonde manier kan.

We danken haar dan ook voor de moed die ze toonde om deze beslissing ongedaan te maken.

Onze centra hebben allen vandaag vol enthousiasme hun deuren weer geopend, gekwalificeerde coaches en lesgevers staan klaar om ‘de Antwerpenaar’ te begeleiden om op een veilige en verantwoorde manier zijn of haar beweegprogramma weer op te pakken.

Onderstaande centra garanderen hun leden het Fitness Protocol en de voorschriften naar de letter toe te passen, zoals ze dat ook reeds deden de weken voor deze tweede sluiting.

Tegelijkertijd juichen ze controles toe, zodat er een onderscheid kan gemaakt worden tussen centra die het Protocol al dan niet volgen .

Antwerpenaar: jullie kunnen op ons rekenen. Samen Sterk!

Ondertekend,

  • Chris Cornelissen, Fitopia Edegem
  • Michael Schouwaerts, Sportoase
  • Alain van Koeveringe, FitalityClubs Aartselaar
  • Aziz Allali,  NRG
  • Ann Van den Rijn, Gym Tonic
  • Frans De Vos, Fanatics
  • Sigal Rbinovitz, David Lloyd
  • Tom Hoefkens, Sportclub Het Eiland
  • Wim Homblé, I-Fitness
  • Francis Loyens, FitalityClubs Deurne

Foto boven: FitalityClubs Deurne

Foto onder: Fitopia Edegem

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)