Select Page

Drukke dagen in Deurne

Drukke dagen in Deurne

Het was een druk weekeinde in Deurne. In heel het district gingen mensen massaal aan het schoonmaken. En ondertussen stelde de vernieuwde buurtmobiel zich voor aan de verschillende buurten.

In meer dan 80 straten poetsten mensen hun trottoir. Dat deden ze onder de noemer ‘Laat Deurne blinken’. Het district verdeelde onder de schoonmakers ongeveer 1200 bloembakken met bijhorende potgrond en plantjes en 500 ‘Dees is wel Deurne’-deurmatten. Een opgemerkte poetsactie had plaats in Deurne Centrum waar winkelvereniging ‘Winkelcentrum Gallifort’ het mobiel recyclagepark had uitgenodigd. 351 bezoekers kwamen tussen 9u30 en 15u langs met allerhande spullen. De handelaars gooiden er een gevulde Deurnese caddie tegenaan. En die werd gewonnen door Kristel Calewaert die een oude frituurpan en frituurolie had ingeleverd.

Ondertussen reed de buurtmobiel van het district langs alle buurten. Het rijdend infopunt had een nieuw jasje gekregen. Antwerpse streetartkunstenaar SMOK schilderde verwijzingen naar de verschillende buurten uit Deurne, soms heel duidelijk, soms met een knipoog. Voor het district is de gepimpte caravan het aanspreekpunt voor de burger, niet alleen tijdens evenementen, maar ook voor inspraak- en participatieprojecten. Omdat het algemeen geweten is dat Deurnenaren trots zijn op hun district, wil het district de buurtmobiel inzetten om heel duidelijk het ‘Dees is wel Deurne’-gevoel uit te stralen.

Foto: De buurtmobiel staat voor de Arenahal geparkeerd (Foto: Jan Pandelaers)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)