Select Page

Behaag… natuurlijk 2020

Behaag… natuurlijk 2020

De afdeling Schijnbeemden van Natuurpunt wil het aanplanten van streekeigen hagen bevorderen. Tot 30 oktober kan je tijdens de ‘behaagactie’ tegen sterk verlaagde prijzen inheems plantgoed kopen.

Hagen, houtkanten en bomenrijen zijn vaak de enig verbindingswegen tussen de overgebleven natuurgebieden. Gemengde hagen en houtkanten, zelfs in privé tuinen, kunnen groene linten vormen en zo gedeeltelijk zorgen voor de vervanging van verdwenen struikgewas en hakhoutbosjes. Ideaal voor vogels en insecten en zelfs kleine zoogdiertjes. Streekeigen bomen en struiken groeien sneller en zijn beter bestand tegen de grillen van ons klimaat en allerlei ziekten.

De behaagactie voorziet in haagplanten, klimplanten, fruitbomen en knotpoten. Speciaal om de solitaire bijen te helpen zit er ook deze keer weer een bijenhotel en een bijenbosje in het aanbod. Bestellen vanuit Deurne en Borgerhout extra muros kan via het secretariaat van Natuurpunt Schijnvallei. Afhalen van de planten gebeurt op zaterdag 28 november van 10u tot 12u in ’t Werkhuys, Zegelstraat 13, Borgerhout.

Info: http://schijnvallei.be/nieuws/behaag-natuurlijk-2020

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)