Select Page

Schrijven tegen corona

Schrijven tegen corona

Onze huiscolumnist Seven lanceerde het idee om samen een boek samen te stellen om NA het coronavirus uit te geven. De opbrengst hiervan zal naar een goed doel gaan. We laten Seven zijn voorstel zelf uit de doeken doen.

Beste lezers,

Er wordt veel van ons gevraagd, maar de solidariteit zal ons goed doen, dus laat ons nu zorgzaam zijn. In deze mindere tijden worden wij allemaal geconfronteerd met de impact van het coronavirus. Met zijn allen moeten we blijven doorvechten, ‘opgeven’ schrappen uit ons woordenboek en ons hart laten spreken. We hopen op het beste en houden de moed er in als een belofte aan elkaars dagen. Kleine dingen worden plots belangrijk, steunbetuigingen doen goed en allerhande initiatieven -als positieve lentebloesems- verrijzen. Daarom wil ik jullie mijn suggestie voorstellen : wij schrijven tegen corona!

Op sociale media heb ik gemerkt dat heel wat mensen in de pen zijn gekropen. Positieve zinnen passeren, bedenkingen en hoopvolle woorden. Ik stel voor deze allemaal te bundelen in een boek. Een soort terugblik NA het coronavirus. Uiteraard kan ik dit niet alleen, daarom reken ik op ieders bijdrage. Schrijvers, dichters maar ook jij kan hieraan meewerken. Zend jouw schrijfsel, bedenking, quote enz… naar het speciaal in het leven geroepen émailadres: wijschrijventegencorona@gmail.com. Ik verzamel ze allemaal en zal ze in boekvorm gieten.

Uiteraard kan ik hierbij hulp gebruiken: cover, lay-out enz… Ik ben dan ook op zoek naar een 5-tal mensen die deze schrijverskar willen trekken. Heb jij interesse, mail dan. De uiteindelijke bedoeling is dat NA deze crisis wij dit boek zullen te koop aanbieden en de opbrengst hiervan zullen wegschenken aan organisaties die momenteel hard aan het werk zijn om het virus te overwinnen.

Ik hoop dat jullie dit initiatief met een warm hart zullen ontvangen. Bedankt.

Seven

(Foto: Lydia Sanders)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)