Select Page

Deurne telt 81.000 inwoners

Deurne telt 81.000 inwoners

Peggy De Bie was aangenaam verrast toen zij zich liet inschrijven in het districtshuis van Deurne. Ze bleek de 81.000ste inwoner te zijn. En dat ging niet onopgemerkt voorbij.

Districtsschepen van burgerlijke stand Freddy Lorent (O-VLD) wachtte de nieuwe Deurnenaar op en overhandigde haar een ruiker bloemen en een chocoladen wapenschild van het district. “Eigenlijk wilden we een zak met Deurnese Smullerkes geven, maar bakker Aarab is met vakantie.” bekende de schepen. Peggy De Bie verhuist van het landelijke Berlaar naar het stedelijke Deurne. Ze heeft toch al wat tijd uitgetrokken om kennis te maken met haar nieuwe woonomgeving. “Deurne is zo groen, met het Rivierenhof en het Boekenbergpark, dat verwacht je niet zo dichtbij een stad. En ook de zwemvijver in Boekenberg vind ik prachtig.” Een groot verschil met Berlaar is de diversiteit op de straat. De Bie “Dat is even wennen.” Ze is ook al een keer naar het Openluchttheater gegaan. Maar helaas was het volle bak daar en kon zij er niet meer bij.

Omdat ondergetekende zich niet kan herinneren wanneer Deurne de kaap van 80000 inwoners heeft overschreden, wendt hij zich tot schepen Lorent. “Dat kan kloppen,” lacht Freddy Lorent: “We hebben nummer 80.000 stilletjes laten voorbij gaan. Dat was in de sperperiode van de verkiezingen.” De schepen wijst erop dat dit jaar er al een kleine 2000 inwoners zijn bijgekomen. Lorent: “Dat is niet zo verwonderlijk want op Eksterlaar zijn al een kwart van de wooneenheden klaar, voornamelijk eengezinswoningen waardoor er steeds 3 tot 4 inwoners per huis worden ingeschreven. Ik schat zelfs dat we tegen 2023-2024 de kaap van 85.000 zullen ronden. Eksterlaar wordt uiteraard verder afgewerkt en aan de andere zijde van de Dascottelei is residentie Arc zo goed als klaar. Volgende zomer kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen in de Expowijk in Deurne Centrum. En dan volgt de nieuwbouw in de Jos van Geellaan.”

De schepen heeft niet zo onmiddellijk zicht op de afkomst van de nieuwe Deurnenaren. Lorent: “Er zijn overlijdens en geboorten en mensen die verhuizen. Dat vraagt een diepere analyse van de gegevens. Wat ik wel merk is dat de laatste tijd best wat huwelijken worden afgesloten van mensen die afkomstig zijn uit Oost-Europa.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 13km/h WSW
Humidity: 61%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 6

(advertenties)