Select Page

“Mijn fietstas vol woorden”

“Mijn fietstas vol woorden”

José Deferm uit Deurne schrijft al lang gedichten. Maar nu heeft hij ook zijn eerste poëziebundel “Mijn fietstas vol woorden” gepubliceerd. Vandaag is het ‘Gedichtendag’. Een uitgelezen moment om met deze Deurnese dichter te praten.

GvD: “Waar komt de titel van jouw poëziebundel vandaan?”

José Deferm: “Ik begin mijn boek met de ontmoeting van Pablo Neruda en de postbode van het Italiaanse eilandje Salina waar de verbannen Chileense dichter woont. Het verhaal is verfilmd als ‘Il postino’ en vertelt hoe de jonge postbode dagelijks een karrevracht aan brieven naar het huis van Neruda moet brengen. Hij merkt dat de dichter veel brieven van vrouwen krijgt. Vermits hij zelf verliefd is vraagt hij aan Neruda hoe hij gedichten moet schrijven. En dus helpt Pablo Neruda hem bij het schrijven zodat hij de mooie waardin van de dorpsherberg kan verleiden.”

GvD: “En ben jij de postbode?”

José Deferm: “(lacht) In enkele gedichten verschijnen, direct of zijdelings, de postbode en de dichter. Verder schrijf ik dikwijls over de kwetsbaarheid van het leven in een eenvoudige en poëtische taal. Ik kruip op de fiets van de postbode en neem op mijn fietstocht mijn verhalen en gedichten mee.”

GvD: “Er staan ook enkele illustraties in het boek.”

José Deferm: “Onze zoon Imanuel maakt prachtige schilderijen met zoveel kleur en detail. Ik ben dan ook erg trots om ze in deze bundel te tonen.”

Praktisch:

‘Mijn fietstas vol woorden’ van José Gabriel Deferm. ISBN: 9789460796289. 20 euro. Te verkrijgen bij de dichter zelf (josegabri.deferm@skynet.be. Of bij elke boekhandel, maar dan wel op bestelling.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)