Een match verloren, een match gewonnen, een speler in het ziekenhuis

Gepubliceerd door Wilfried // juli 25, 2017 // in Sport // 0 Reacties

Het werd een bewogen weekeinde voor de Koninklijke Deurne Spartans Base- en Softbalclub. Jammer genoeg viel er een gewonde speler te betreuren.

De baseball competitie werd hervat met 2 uitwedstrijden op het veld van Mortsel Stars. Zaterdag werd een off-day voor Spartans: 15-5 verlies in 5 innings, omdat de wedstrijd werd stopgezet wegens de regen. Maar de match is wel geldig. De Spartans pitchers kwamen niet echt in de wedstrijd, en kregen in elke inning meerdere punten tegen. Onze slagmensen konden daar niet veel tegenin brengen. Winnende pitcher was Greg Mareels voor Mortsel.

Zondag naar aloude gewoonte een heel andere wedstrijd: Na 3 innings stond Spartans er al goed voor, en in de 6de inning scoorden de Deurnenaars nog eens 8x. In de 6de inning moest de wedstrijd stilgelegd worden omdat een batter van Mortsel een gepitchte bal in het aangezicht had gekregen (hit by pitch). De arme man moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis, met een gebroken kaaksbeen en oogkas... De Spartans pitcher Dustin Hamilton was zo onder de indruk van dit voorval dat hij vervangen moest worden. Spartans speelde de wedstrijd aangeslagen uit, maakte toch nog 4 punten en won uiteindelijk met 6-21 in 7 innings na 3 uur!  Vanwege de hele Spartans-familie heel veel beterschap aan de getroffen Mortsel speler Lieve Beurms.

Door de nederlaag van Spartans op zaterdag, èn de winst van Brasschaat tegen Greys staan de Braves nu weer 1 match voor in de rangschikking. Volgend weekend wordt cruciaal voor Spartans, want dan staat er een dubbele ontmoeting met diezelfde Braves op het menu.

Nog ter info: sinds enkele weken is de website www.spartans.be weer online. Indien U met de baseball-of softballsport wenst kennis te maken kan U daar terecht voor info.

Pit De Bens

About the Author

Wilfried Defillet

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne.

Comments

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Voor meer informatie omtrent privacy en cookies bezoek ons privacy statement.