Er worden 145 woningen gebouwd in Deurne Centrum

Gepubliceerd door Wilfried // oktober 2, 2017 // in Nieuws // 0 Reacties

Vandaag gaf Antwerps schepen en voorzitter van Woonhaven Fons Duchateau (N-VA) officieel het startschot voor de vernieuwing van de sociale woonwijk in buurt Expo.

De bestaande gebouwen aan de Pieter De Ridderstraat, de Frank Craeybeckxlaan en de Louis Wanbecqstraat zijn versleten en voldoen niet maar aan de hedendaagse verwachtingen inzake woonkwaliteit. Dus worden er 145 nieuwe sociale huurwoningen gebouwd, een investering van 23 miljoen euro. Woordvoerder van Woonhaven Jan Hendrickx gaf uitleg bij het project: “Het wordt een geheel van drie bouwblokken en twee publieke pleinen. Er komen rijhuizen en enkele appartementen die aansluiten op bestaande woningen. Daarnaast komt een compact en hoog volume dat een eenheid vormt met de bestaande woontoren op de Frank Craeybeckxlaan en daarnaast een derde breed bouwblok. De open ruimten takken aan op de omliggende straten en creëren nieuwe doorsteken en plekken in de buurt.”

De werkzaamheden verlopen in twee fases. Hendrickx: “De eerste fase is nu begonnen, 80 appartementen worden afgebroken. In de tweede fase worden de 54 resterende appartementen tegen de vlakte gegooid. De mensen die daar nog wonen, kunnen doorschuiven naar de nieuwbouw. Maar dan zijn we al twee jaar verder.” Als het project gerealiseerd zal zijn, zullen er 20 eengezinswoningen en 125 appartementen opgetrokken zijn. Er komen 95 ondergrondse parkeerplaatsen. Er worden ook zonneboilers en zonnepanelen geplaatst. Een van de gebouwen richt zich op senioren en mindervaliden. De draaicirkels zijn groter en er komen inloopdouches.

(Foto’s: Studio Thijs Vemeulen – DP Architecten)

(c) Studio Thys Vermeulen - DP Architecten (2).jpg

(c) Studio Thys Vermeulen - DP Architecten (3).jpg

About the Author

Wilfried Defillet

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne.

Comments

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Voor meer informatie omtrent privacy en cookies bezoek ons privacy statement.