Brand legt twee bedrijven in as

Gepubliceerd door Wilfried // februari 9, 2016 // in Nieuws // 0 Reacties

Een felle brand op het industrieterrein aan de Noordersingel vernielde twee bedrijven.

Deze ochtend om 5.45 u. brak brand uit op een bedrijventerrein aan de Noordersingel tussen Deurne en Borgerhout. De brandweer rukte massaal uit. De uitslaande brand trof voornamelijk twee bedrijven, Impro en Luxauto. Impro is een bedrijf dat materialen voor printers en fotokopietoestellen verkoopt. Luxauto is een bedrijf dat wagens verhuurt. Woordvoerder van de Antwerpse brandweer Stef Breesch geeft wat meer uitleg: “Waar de brand is uitgebroken kunnen we nog niet zeggen. De vlammen sloegen al door het dak toen onze mensen ter plaatse kwamen. De beide bedrijven zijn echter zwaar vernield.” Het nabijgelegen parketbedrijf Lachapelle zou gevrijwaard gebleven zijn.

Er werd een ruime perimeter ingesteld omdat even gevreesd werd dat de rook giftige stoffen zou kunnen bevatten. Daarom ook adviseerde de brandweer automobilisten die op de Ring voorbij reden om de ramen van de auto dicht te houden en het ventilatiesysteem af te zetten. Achteraf bleek dat de rook geen gevaarlijke concentraties bevatte. De brand was om 9 u. onder controle maar de brandweer bleef te plaatsen om na te blussen. Dat zou nog wel enige uren kunnen duren. Ondertussen is de Noordersingel weer vrij gegeven voor het verkeer. Ook de mensen die vandaag het optreden van K3 zouden bijwonen, kunnen zonder problemen gaan. Bij de bluswerken raakte een brandweerman gewond. Hij liep snijwonden op.

About the Author

Wilfried Defillet

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne.

Comments

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Voor meer informatie omtrent privacy en cookies bezoek ons privacy statement.