Met tram en trein naar de luchthaven van Deurne

Gepubliceerd door Wilfried // januari 21, 2017 // in Nieuws // 2 Reacties

De luchthaven van Deurne is vragende partij voor een tram- en treinhalte naast het vliegveld. En sprak er over met het kabinet van minister Weyts.

Gisteren zat EGIS, de uitbater van Antwerp Airport, en leden van het kabinet van de Vlaamse minister van Verkeer, Ben Weyts (N-VA) samen aan tafel. Bedoeling was om te bekijken op welke wijze de Antwerpse luchthaven beter ontsloten kan worden. Volgen Marcel Buelens, CEO van EGIS, was het een eerste kennismaking: “We zaten samen met alle betrokken partijen en bespraken wat er allemaal mogelijk zou kunnen zijn. Echte beslissingen zijn nog niet genomen.” De luchthaven is vragende partij voor een extra halteplaats van de NMBS op het spoor naast het vliegveld. En voor een tramverbinding of eventueel een bus tussen de luchthaven en Centraal Station.

Oudere lezers zullen misschien nog herinneren dat er ooit een tram tot aan het vliegveld reed. Vanaf 1929 verbond tramlijn 16 de luchthaven met het Centraal Station en de Melkmarkt. In 1964 denderde de laatste tram over de Diksmuidelaan. Zes jaar later werden de sporen opgebroken. Misschien kan de huidige terminus van tram 11 op de Borsbeekbrug iets verlegd worden?


About the Author

Wilfried Defillet

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne.

Comments

Gepubliceerd door Beel Johan op
Wat een uitbreiding voor zo'n kleine vlieghaven! Abzurtitijd ten top.
Gepubliceerd door Jan Halsberghe op
Er zijn al taxiplaatsen voor de deur, buslijnen stoppen hetzij aan de inkom of toch vlakbij. Straks willen ze ook helicopterstations aan de check-in.Overdrijven (in cijfers) daar zijn ze blijkbaar goed in.Een park lijkt me de beste eindoplossing!
Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Voor meer informatie omtrent privacy en cookies bezoek ons privacy statement.