Select Page

Kinderen palmen nieuwe fontein onmiddellijk in

Kinderen palmen nieuwe fontein onmiddellijk in

De nieuwe speelfontein in het Te Boelaarpark is door de kinderen in gebruik genomen. De vervanging van de oude waterbak tot een speelse waterconstructie heeft zes jaren geduurd.

Het jonge volkje heeft de nieuwe speelfontein in het Te Boelaarpark volop omarmd. Door de warme zon kon geen enkel kind aan de verleiding weerstaan om in het water te spelen. De kinderen hebben dan ook lang moeten wachten voor de waterconstructie werd gerealiseerd. De oude fontein was niet ontworpen om in te baden, enkel om naar te kijken. Met de hoeveelheid kinderen die in de waterbak speelde kon het water niet meer voldoende worden gezuiverd. In 2014 won het project Te Boelaer H20 van buurtbewoners Steve Janssens en Bart De Schepper het wijkbudget (16.000 euro) van Borgerhout. De stad zou een extra duit in het zakje doen. De bedenkers stelden een speelfontein voor gebaseerd op die van Park Spoor Noord. De ontwerpers van de stad togen aan het werk en leverden een voorstel af dat artistiek prachtig was. Maar er was geen rekening gehouden met spelende kinderen.

Het project verhuisde naar het district Borgerhout. Voor ontwerp en uitvoering werd dan gekozen voor een extern bedrijf. Een jury koos voor Aquafontal, de kostprijs bedroeg 120.000 euro. En nu is het zover, de nieuwe fontein is een plek waarin naar hartenlust ‘gesplasjt en gespetterd’ kan worden. De waterconstructie bestaat uit verschillende fonteinen die het water de lucht in spuiten. Rondom is er een graszone waar je kan zitten of liggen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *